Παρακολουθείστε το ταξίδι του Άϊ Βασίλη

Παρακολουθείστε το ταξίδι του Άϊ Βασίλη

Σε όλο τον κόσμο πετά με το έλκηθρό του, παραμονή Χριστουγέννων, ο Αϊ-Βασίλης για να μοιράσει δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου και για άλλη μια χρονιά φέτος το ταξίδι του ανά πάσα στιγμή, θα μεταδίδεται μέσω διαδικτύου.

700.000 παιδάκια από 198 χώρες έστειλαν και φέτος γράμμα στο Ροβανιέμι, ζητώντας τα δώρα των ονείρων τους. Τα περισσότερα ταχυδρομήθηκαν από τη Βρετανία. Και αυτό που ζητούν κυρίως είναι βιντεοπαιχνίδια.

Τα τελευταία 15 χρόνια στο ταχυδρομείο του έχουν καταφτάσει 14 εκατομμύρια επιστολές.

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το μαραθώνιο ταξίδι του σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, υπάρχει το διαδίκτυο. "Αγιοβασιλιάτικες κάμερες" σε πολλές πόλεις θα καταγράφουν τις κινήσεις του από τις έντεκα ώρα Ελλάδας,  που θα φύγει από το Βόρειο πόλο, και μετά.

Το πρόγραμμα οργανώνει η NORAD, η στρατιωτική υπηρεσία για την αμυντική ασπίδα της Βόρειας Αμερικής, απο τη βάση της στο Κολοράντο, σε συνεργασία με το Google Maps & Google Earth. ..

Όλα ξεκίνησαν το 1955 όταν ένα κοριτσάκι τηλεφώνησε στη NORAD για να μιλήσει στον Αϊ-Βασίλη. Ο υπάλληλος για να μη τη στενοχωρήσει  της είπε ότι ελέγχει το ραντάρ του για να της πει που ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρό του. Έπειτα ζήτησε από τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο, σε ανάλογο τηλεφώνημα. Σήμερα,  πάνω από 1000 εθελοντές συνεργάζονται στο πρόγραμμα.

Για να δείτε που είναι ανά πάσα στιγμή ο Άϊ Βασίλης κάντε κλικ εδώ.
Star.gr