Απογραφή 2011

Τη απογραφή του 2011 την κάνω από τις αρχές του 2011.  Κανονικά τον Φλεβάρη κάθε χρόνο τυπώνουμε τις απογραφές των αποθεμάτων (ψυχικών, συναισθηματικών, σωματικών, εμπορευμάτων κλπ…. Ανάλογα την «επιχείρηση» πάντα.) της προηγούμενης χρονιάς.
Εγώ όμως και επειδή είμαι ανάποδο άτομο, θα κάνω μέσα στον Απρίλη του 2011 την απογραφή των αποθεμάτων του 2011.
Μετά το Σεπτέμβρη τσεκάρω αν τέλεψαν… Απλά τώρα λέω να τα καταγράψω γιατί καθημερινώς τρέχουν μέσα στο μυαλό μου, εκείνο το λιγοστό που τελικά μου έχει απομείνει, και ενώ κάνω πως τα θυμάμαι, καταλήγω να ξεχνάω τα βασικά.

1. Η ζωή είναι ωραία! Για όλους μας! Ακόμα και όταν δεν περνάμε καλά…., σκεφτείτε μόνο ότι αν σας έλεγαν ότι αύριο πεθαίνετε και επιτέλους θα βγείτε από τη μιζέρια, πώς θα αντιδρούσατε! «Θέλω να ζήσω!», θα λέγατε, «ακόμα κι έτσι!». Άρα ναι, η ζωή είναι ωραία.
2. Σεβασμός. Σε ό,τι αξίζει να σεβόμαστε. Περισσότερο στον ίδιο μας τον εαυτό. Του αξίζει κι ας κάνει λάθη καμιά φορά. Μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτά….
3. Σκέψη. Πρώτα…. Καλός και ο αυθορμητισμός, αλλά μήπως μερικές φορές πατάει πάνω στην αξιοπρέπεια? Δε ρωτάω μόνο εσάς. Πρώτα ρωτάω εμένα και μέσα από εμένα εσάς. Σκέψη γιατί ζούμε σε περίεργες εποχές και πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε πρώτα…. Όλοι μας. Ακόμα και για τα δεδομένα….
4. Το πάω ένα βήμα πιο πέρα και δηλώνω: αυθορμητισμός για ό,τι μας κάνει να χαμογελάμε, να νιώθουμε γεμάτοι και κυρίως ευτυχισμένοι! Ποτέ αυθορμητισμός για ό,τι μας κάνει να ντρεπόμαστε…. Ακόμα και κατόπιν εορτής. Εκεί ακριβώς είναι το σημείο που οφείλει να κάνει την εμφάνισή της η σκέψη. Δύσκολο, αλλά κάπως έτσι είναι αισθάνομαι…
5. Έρωτας. Όμορφος έρωτας. Υγιής έρωτας. Ροζ έρωτας σαν καραμέλα με γεύση φράουλα….
6. Φιλί. Το σήμα κατατεθέν αυτού του blog άλλωστε. Δεν είναι η Audrey, αλλά το φιλί με την Audrey που δίνουμε στο τέλος….. Είναι και εκείνο το φιλί που δίνουμε μέσα από την καρδιά μας. Και το φιλί εκείνο που όταν το σκεφτόμαστε αργότερα χαμογελάμε και κανείς δεν ξέρει γιατί…..

7. Φίλοι. Λίγοι και καλοί. Ακόμα και καινούριοι αν θέλετε…. Γιατί οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αλλάζουν, διευρύνουν μυαλά ορίζοντες σκέψεις, οπότε ίσως χρειαστούν και καινούριους φίλους για να καλύψουν εκείνα τα «νέα κενά» που ίσως δημιουργηθούν και που ίσως οι παλιοί μας φίλοι να μην είναι σε θέση όλοι τους να τα καλύψουν. Υπάρχει πολλές φορές κάτι το περίεργο στη φιλία….. Υπάρχουν στιγμές που ίσως οι φίλοι που είχες από παλιά, να μη σε καταλαβαίνουν, ή να μη μπορούν να σε καταλάβουν γιατί ίσως να βρίσκονται στη δική τους φάση ή ίσως να έχουν μία άποψη διαφορετική και έναν τρόπο αντιμετώπισης του θέματος διαφορετικό από εσένα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε σε αγαπάνε, δεν τους αγαπάς, δε σε νιώθουν ή δε θέλουν να είναι δίπλα σου. Το ότι είναι αλλού, δεν είναι κακό. Για την ακρίβεια είναι ανθρώπινο. Καμιά φορά το σώμα, αλλά και οι σκέψεις δε μπορούν να ακολουθήσουν τους άλλους. Θέλουν, αλλά δε γίνεται πάντα γιατί υπάρχουν στιγμές που προηγούνται καταστάσεις (ή γιατί επαναπαυόμαστε στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που αγαπάμε ό,τι και να γίνει θα είναι εκεί πάντα για εμάς και απλά «θα καταλάβουν»). Σε εκείνες τις στιγμές λοιπόν είναι όμορφο να γεμίζεις τον κόσμο σου με νέους φίλους που μπορεί να γνωριστήκατε πριν λίγο καιρό, είναι όμως σαν να γνωρίζατε ο ένας τον άλλο από παλιά και οι σκέψεις σας μερικές φορές να μη χρειάζονται να γίνονται λόγια για να σε καταλάβουν…. Για εκείνους τους ανθρώπους που μπήκαν στη ζωή μου μαζί με τις όμορφες και σύντομες στιγμές που ζήσαμε μαζί, το μόνο που έχω να πω είναι ότι σίγουρα θα ξανασυναντηθούμε. Γιατί δε γίνεται αλλιώς!!!! Για τους παλιούς καλούς φίλους, έχω να πω ότι θέλω να συνεχίσουν να είναι κομμάτι μου…..a big one για την ακρίβεια! Είναι από τα μόνα πράγματα που έχω στο Ασπρονήσι μαζί με την οικογένειά μου……
8. Κράτος. Δεν υπάρχει, αλλά κάτι πάει να κάνει….. Κατόπιν εορτής βέβαια. Η τρανή απόδειξη του ότι μπορούσαμε να ήμασταν οργανωμένοι πριν πάρα πολλά χρόνια, απλά τώρα το κάνουμε λίγο βιαστικά, ατσούμπαλα και χωρίς σάλιο…. (η άποψη ενός φοροτεχνικού με αυτά που έχουν δει τα μάτια του τους τελευταίους 9 μήνες για όποιον βιαστεί να πει ότι είμαστε μπουρδέλο. Είμαστε απλά τελικά μπορούσαμε. Και δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα την υποδομή….. Κρίμα….και βλέπουμε λοιπόν τι θα γίνει τελικά….)
9. Υγεία. Πάνω από όλα. Το θέμα είναι ότι τη θεωρούμε δεδομένη και δεν την προσέχουμε… Ξέρω τι λέω….
10. Μπινελίκια. Κάνουν καλό πού και πού. Και εκτός σεξ….. Να πέφτουν μερικά γιατί ο Έλληνας μπροστά δεν παίρνει χωρίς αυτά. Επίσης κάνουν το αίμα να βράζει. Δεν είναι κακό! Και σας το λέει μία επαγγελματίας αθυρόστομη!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ