Εκατόμβη νεκρών στο Μισούρι απο ανεμοστρόβιλο

Μετρούν πληγές στο Μισούρι

Εκατόμβη νεκρών στο Τζόπλιν του Μιζούρι όπου ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης. Παντού υπάρχουν συντρίμμια κτίριων

ουλάχιστον 116 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Κυριακή την πόλη Τζόπλιν στο Μιζούρι των ΗΠΑ.
Από τον ανεμοστρόβιλο καταστράφηκε μεγάλο μέρος της πόλης, καθώς κι ένα νοσοκομείο, ένα γηροκομείο και ένα γυμνάσιο. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Τζόπλιν ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή την Κυριακή ισοπέδωσε περισσότερα από 2.000 κτίρια. "Με σκηνικό ταινίας, με πυρηνική καταστροφή" παρομοίασε την καταστροφή στο Τζόπλιν το μέλος του Κογκρέσου, Μπίλι Λονγκ.
Τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες με αυτοκίνητα να είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, ενώ παντού υπάρχουν συντρίμμια κτιρίων.

Νέος ανεμοστρόβιλος αναμένεται να πλήξει σήμερα την περιοχή, ενώ μόνο το Σαββατοκύριακο σχεδόν 50 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις κεντρικές και τις βόρειες περιοχές των ΗΠΑ.
Από τις αρχές Μαΐου υπολογίζεται ότι 354 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημίες σε πολλές περιοχές.
Εν τω μεταξύ, οι καταιγίδες και το χαλάζι εμπόδισαν και χθες το έργο των σωστικών συνεργείων. Οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν επτά επιζώντες στα συντρίμμια της πόλης των 50.000 κατοίκων.
ΠΗΓΗ