Στη λίστα της Telegraph με τους "ήρωες" του 2011 ο Γ. Παπανδρέου
Στους «ήρωες της χρονιάς» ο Γ. Παπανδρέου
Τη λίστα της με τους «ήρωες» και τους «κακούς» για το 2011 δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα Telegraph. Στους «ήρωες» επεφύλασσε μία θέση και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης, όχι όμως πριν δώσει μάχη για τη δημοκρατία», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο κ. Παπανδρέου ήρθε αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις να δεχθεί αυτό που πολλοί είδαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας και είπε «Εντάζει, αλλά μόνο αν περάσει από δημοψήφισμα».

Παραμένει, αναφέρει η εφημερίδα, ένας από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες, που ρίσκαρε να αφήσει το λαό να αποφασίσει το μέλλον του σχετικά με το ευρώ. «Το δημοψήφισμα ποτέ δεν έγινε αφού η ΕΕ επέβαλε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών σατην Ελλάδα αλλά η δήλωση παραμένει» καταλήγει η Telegraph.

Στη λίστα των κακών για το 2011 φιγουράρει ο Τζέιμς Μέρντοκ, μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη στάση που τήρησε  με την εφημερίδα να επισημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμες περισσότερη «κακία» από τον συγκεκριμένο το 2012.

Από τη λίστα δεν λείπει το δίδυμο Μερκοζί, με την Telegraph  να αναρωτιέται αν αυτό που ένωσε τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες ήταν η κρίση στην ευρωζώνη, το ελληνικό πρόβλημα ή απλά ο Ντέιβιντ Κάμερον.
Πηγή: www.athina984.grΠηγή:www.capital.gr