Παγκόσμια Έρευνα της Durex, μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως (35%) δήλωσε ότι απόλαυσε το σεξ την πρώτη του φορά.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 31%, παρουσιάζοντας εμφανή διαφορά στο βαθμό ικανοποίησης μεταξύ ανδρών και γυναικών (47% και 16% αντίστοιχα).Οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής είναι εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και φαίνεται πως απολαμβάνουν την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα (44%), με τις ΗΠΑ να διατηρούν τα ηνία κατέχοντας ποσοστό 45%.

Παρόμοια επίπεδα ευχαρίστησης παρατηρήθηκαν στη Νότια Αμερική (42%), με τη Βραζιλία να είναι στην κορυφή συγκεντρώνοντας ποσοστό 43%. Στην περιοχή της Αυστραλίας το ποσοστό αυτό έφτασε το 37% - όντας κατά κάποιο τρόπο πίσω - με τη Νέα Ζηλανδία να ηγείται κατά 35%.

Αντίστοιχα αποτελέσματα βρέθηκαν και στην Ευρώπη (36%), με την Ισπανία στο 43% να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά. Στην Ασία, όπου μόνο το 27% ανέφερε ότι απήλαυσε το σεξ την πρώτη φορά, υπήρχε μεγάλη διακύμανση, ως προς τα αποτελέσματα ανά χώρα.

Η Ινδία ήταν η πιο ‘ενθουσιώδης’ από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου συγκεντρώνοντας ποσοστό 53%, σε αντίθεση με την Ιαπωνία (16%), μία από τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το χαμηλό ποσοστό που παρατηρήθηκε στην Αφρική (22%), φαίνεται πως επηρεάζεται από τη Νιγηρία με 3%, γεγονός που την κατατάσσει στη χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, ανάμεσα στα αποτελέσματα που εμφανίζουν τις περισσότερες απαντήσεις όσον αφορά στην πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, συγκαταλέγονται το αίσθημα της αγάπης – όντας η δεύτερη προτιμώμενη απάντηση για την Ασία (23%) και τρίτη για τη Νότια Αμερική (25%) – της ετοιμότητας και της σιγουριάς – με τη Βόρεια Αμερική (36%), την Ευρώπη (27%) και την Αυστραλία (24%) να συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά – αλλά και της προκατάληψης, εκλαμβάνοντας την παρθενικότητα ως τεράστιο ορόσημο, όντας η δεύτερη προτιμώμενη απάντηση για τη Νότια Αμερική (33%).

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του Ευρωπαϊκού πληθυσμού ανέφερε πως θεωρούσε ταμπού την σεξουαλική του παρθενικότητα (23%), με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά (30%).

Για να εξετάσουμε, όμως, τους λόγους έλλειψης σεξουαλικής απόλαυσης που φαίνεται να εμφανίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει πρώτα να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις έλλειψης βασικής σεξουαλικής εκπαίδευσης. Φαίνεται πως, όταν πρόκειται για την σεξουαλική εκμάθηση, οι άνθρωποι εξέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών τους εκτός σχολείου.

Η έρευνα αποκάλυψε πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, η βασικότερη πηγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και πληροφόρησης είναι οι συμμαθητές ή φίλοι (42%), ακολουθούμενο από τα βιβλία (41%) και το Διαδίκτυο (35%).

Στην Ελλάδα, μάλιστα, αν και τα επίπεδα σεξουαλικής εκπαίδευσης έχουν σταθερή αυξητική πορεία, ακόμη και σήμερα, ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει πως δεν έλαβε ποτέ καμία μορφή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης..

Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που συμβουλεύονται φίλους και συμμαθητές για την σεξουαλική τους πληροφόρηση με το συντριπτικό ποσοστό του 67%, ενώ μόνο το 7% του Ελληνικού πληθυσμού δήλωσε πως έχει λάβει αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση από κάποιο εκπαιδευτικό φορέα.

Ακολουθούν οι Ιταλοί (60%) και οι Τσέχοι (59%) δηλώνοντας ως πρώτη επιλογή για πληροφόρηση το στενό τους κύκλο. Αντίθετα, οι Μεξικανοί και οι Κολομβιανοί (52%) εμπιστεύονται τα βιβλία (60%), ενώ στην περιοχή της Ασίας, η Μαλαισία (66%), η Ταϊλάνδη (59%) η Ινδονησία (56%) στηρίζονται στο διαδίκτυο ως την κύρια πηγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τους.

Πηγή: iatronet.gr