Βίντεο από τη ληστεία κοσμημάτων 88 εκ. στις Κάννες


Βίντεο από το κύκλωμα ασφαλείας του ξενοδοχείου Carlton στις Κάννες, που δείχνει τη ληστεία κοσμημάτων αξίας 88 εκ. λιρών, η οποία τελείωσε μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα όπως φαίνεται, έδωσαν στη δημοσιότητα οι γαλλικές αρχές, προκειμένου να λυθεί η υπόθεση. 

Η ληστεία με στόχο το πιο διάσημο ξενοδοχείο της γαλλικής Ριβιέρας, όπου είχε γυριστεί και το «Πώς να πιάσετε έναν κλέφτη» του Χίτσκοκ, έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ληστής εισέβαλε στο ξενοδοχείο και έφυγε με κοσμήματα του οίκου Chopard που ανήκαν σεισραηλινό επιχειρηματία και αναμενόταν να εκτεθούν. 

Οι γαλλικές αρχές – τέσσερις μήνες μετά – δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο στην έρευνα και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο, που δείχνει όσα διαδραματίστηκαν.  

Με ένα όπλο στο χέρι ο ληστής τρομοκρατεί το προσωπικό που παραδίδει τα πανάκριβα κοσμήματα. Στη συνέχεια, με απόλυτη ψυχραιμία, αποχωρεί μέσω της διάσημης Promenade de la Croisette, στην παραλία των Καννών.

Οι αρχές είχαν συνδέσει την υπόθεση με τους περιβόητους «Ροζ Πάνθηρες» - με συνολική λεία πάνω από 380 εκατομμύρια λίρες - καθώς αρκετά μέλη τους είχαν αποδράσει την περίοδο πριν τη ληστεία.


Σημειώνεται πως τον Μάιο στόχος ληστείας έγινε και πάλι ξενοδοχείο στις Κάννες κατά τη διάρκεια μάλιστα του Φεστιβάλ, όταν εκλάπησαν κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών από χρηματοκιβώτιο. 

Λίγες ημέρες αργότερα ένα κολιέ αξίας 1,6 εκ. λιρών εξαφανίστηκε στην κοντινή πόλη Cap d’Antibes, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ληστεία στο ξενοδοχείο Carlton, από όπου εκλάπησαν ακριβά ρολόγια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, φέτος σημειώθηκαν πολλές μεγάλες κλοπές κοσμημάτων στην Ευρώπη.Τον Φεβρουάριο έκλεψαν διαμάντια αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Με πληροφορίες από την Daily Mail