Η Drakensberg - Δράκος , Νότια Αφρική
Βρίσκεται έξω από το Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής στα σύνορα της Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε. 
 Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια ταξιδιών, ορισμένα πράγματα γίνονται σαφή μόνο επί τόπου. 
Στο αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν παρατήρησα τεράστιες αφίσες με καταπληκτική θέα στα βουνά με τίτλο "The Drakensberg».   300 χιλιόμετρα μακριά από τον ωκεανό υπάρχει το Drakensberg National Park. 
Πρόσφερουν επίσης περιηγήσεις με ελικόπτερο εκεί!

Ελικόπτερο πάνω από το Drakensberg
Είναι αστείο ότι οι περισσότεροι web σελίδες αφιερωμένες στην Drakensberg έχουν φωτογραφίες από ένα εντελώς διαφορετικό μέρος που ονομάζεται Blyde River Canyon, η οποία είναι προς τα βόρεια του Drakensberg. 
Έτσι δώστε προσοχή και να μην προσπαθήσουμε να βρούμε αυτή την άποψη εδώ.
Στην ηλικία των Blyde River Canyon
Δεν ξέρω για την ακριβή προέλευση του ονόματος, αλλά σύμφωνα με μια εκδοχή, τα σύννεφο και ομίχλη κρέμεται πάνω από τις πλαγιές του βουνού θυμίζουν ένα καυτό ατμό που εκπνέεται από έναν δράκο. 
Ομίχλη στα βουνά
Τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Drakensberg βρίσκεται στην uKhahlamba Drakensberg Park (δεν υπάρχει ορθογραφικό λάθος εδώ! Είναι η αρχαία ονομασία της την έννοια βουνά "φράγμα Spears"). Μερικά από τα μέρη του είναι προσβάσιμα από ένα ελικόπτερο, με μόνη εξαίρεση Αμφιθέατρο, το οποίο είναι εκτός ορίων για κάποιο λόγο.
Πτήσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες. 
Προετοιμασία για απογείωση

 Η θέα ειναι πολύ όμορφη, αλλά και τρομακτική ταυτόχρονα. Δράκος δόντια

Αμφιθέατρο Το Drakensberg (Δράκος Mountains) Είναι μία από τις υψηλότερες οροσειρές της χώρας. Έχει μέσο ύψος 2.000 μέτρα? Δύο από τις υψηλότερες κορυφές του (Mafadi και Thabana-Ntlenyana) είναι 3450 και 3482 μ. αντίστοιχα. 
Το Drakensberg βρίσκεται στο έδαφος των τριών χωρών: Νότια Αφρική, Σουαζιλάνδη και το Λεσότο.
 Το τελευταίο αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία - είναι ένας μοναδικός θύλακας εντός της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, και είναι περιτριγυρισμένο από το Drakensberg Όρη στα ανατολικά και νότια.
 Επιπλέον, οι τοπικές διαδρομές πεζοπορία στο βουνό θεωρείται ότι είναι το καλύτερο στην Αφρική.

Drakensberg
Εισηγμένες ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 2000, η ​​Drakensberg είναι μια όμορφη οροσειρά και με  πολλά ποτάμια. 

Μπορείτε επίσης να δείτε Tugela Falls που πέφτει    από τον γκρεμό .
 Το δεύτερο υψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, μετά Angel Falls στη Βενεζουέλα. 
Ο Tugela παγώνει μερικές φορές και σχηματίζει εκθαμβωτική στήλες πάγου. 
Πάνω από τους καταρράκτες μπορείτε να δείτε το Mont-aux-Sources βουνό, η πηγή του ποταμού Tugela θεωρείται ένα τη  μεγαλύτερη στη Νότια Αφρική.
Λένε ότι αυτά τα εδάφη ενέπνευσε Tolkien, ο οποίος γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, να γράψει το  έπος "Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» το μυθιστόρημα.
Τοπικές παιδιά
Η Drakensberg Mountain στη Νότια Αφρική δεν είναι σαν οποιοδήποτε άλλο οροσειρά στον κόσμο. Εδώ μπορεί κανείς να βρει κορυφές δίπλα σε εντελώς επίπεδες κορυφές, δάση και δίπλα σε λιβάδια και σαβάνες. 
Ιστορικά, η περιοχή κατοικήθηκε από τους Βουσμάνους (ένα συλλογικό όνομα για τους ιθαγενείς  της Αφρικής).
 Λίγα είναι γνωστά για τους Βουσμάνους της Drakensberg. 
Τελευταία ομάδα που τους είχε δει εδώ το 1878, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω του μόνο υπενθύμιση της ύπαρξής τους - καταπληκτική βραχογραφίες. 
Οι πίνακες είναι μοναδική όχι μόνο λόγω της καλής τους κατάστασης, αλλά και λόγω της ποικιλίας των θεμάτων:. Σκηνές κυνηγιού, θρησκευτικές τελετές, και ειρηνική απεικονίσεις της ζωής αποκαλύπτουν κάθε μικρή λεπτομέρεια από την ιστορία της αυτά τα μυστηριώδη αρχαίων ανθρώπων τη στιγμή περίπου 40.000 κομμάτια της Βουσμάνικής τέχνης βρέθηκαν στην Drakensberg. 
Αυτή είναι η μεγαλύτερη συλλογή του είδους του στον κόσμο.
 Οι 20.000 ατομικές βραχογραφίες βρίσκονται εντός πεντακόσιιων διαφορετικών σπήλαιων και στις πλαγιές των βουνών. 
Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία τους  , γι 'αυτό πιστεύεται με βάση χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται ότι η παλαιότερη έγινε περίπου πριν από 2.400 χρόνια.

Drakensberg
Το Drakensberg είναι πλούσιο σε διάφορα μέταλλα: άνθρακας, μαγγάνιο μεταλλεύματα, ορυκτά κασσίτερο, χρυσό, και ακόμη και η πλατίνα. 
Τέλος, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χλωρίδα και την πανίδα του Drakensberg του. 
Από 2.153 μονάδες 119 αναφέρονται ως απειλούμενα, και 98 είναι ενδημικά, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε εκτός των τόπων αυτών. 
Είναι ένα σπίτι σε 299 είδη πουλιών? 
Και μεταξύ μοναδικά ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, υπάρχει λευκός ρινόκερος και το λευκό-ουρά gnu. 
Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται αυτό το μνημείο της φύσης στη Νότια Αφρική κάθε χρόνο.

Φωτογραφίες και κείμενα από Dmitriy Moiseenko