Σβήνουν τα «κόκκινα φανάρια» σε όλη την Ευρώπη: Υπό διωγμό το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου


Με στόχο να σβήσουν τα «κόκκινα φώτα» στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, Γαλλία και Γερμανία έδωσαν το σήμα για τη... μάχη ενάντια στα κυκλώματα εμπορίας γυναικών με την προώθηση αυστηρότερης νομοθεσίας για την πορνεία...

Την αρχή έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ στη Γαλλία που ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νόμο κατά της σeξουαλικής εμπορίας ανθρώπων με βάση το σουηδικό μοντέλο. Σήμερα, στη Γαλλία δεν αποτελεί αδίκημα η πώληση σeξουαλικών υπηρεσιών αλλά η αγορά τους, ενώ παραμένει παράνομη η μαστροπeία. Την ευθύνη για το έγκλημα της πορνeίας φέρει ο πελάτης, ο οποίος στην περίπτωση που συλληφθεί, υποχρεούται να πληρώσει πρόστιμο ύψος 1.500 ευρώ.


Μάλιστα, αν βρεθεί για δεύτερη φορά στα χέρια των Αρχών, το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 3.750 ευρώ. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα θα δημιουργηθεί ένα ταμείο για τη στήριξη των γυναικών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Realnews» στόχος του νόμου είναι να «χτυπηθούν» τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις περίπου 40.000 ιeρόδουλες, κυρίως από τη βόρεια Αφρική, την Κίνα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, οι οποίες προσφέρουν κάθε βράδυ αγοραίο eρωτα στη Γαλλία.

Ο νόμος θα οδηγήσει τις ιeρόδουλες να εργάζονται κρυφά

Θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τις ιeρόδουλες, όσο και από διάσημους γάλλους πολίτες έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις θα οδηγήσει τις ιeρόδουλες να εργάζονται στη σκιά. Η Νταλίλα από την Αργεντινή, η οποία εργάζεται στις ροζ πιάτσες της Γαλλίας εδώ και οχτώ χρόνια υποστηρίζει στο Euronews πως η μόνη λύση είναι να εγκαταλείψει τη χώρα, αφού οι πελάτες πλέον θα μειωθούν υπό το φόβο των προστίμων. Μάλιστα, όπως αναφέρει είναι κάτι που σκέφτονται πολλές ιeρόδουλες στη Γαλλία.

«Ηλίθιo» χαρακτηρίζει το νέο νόμο ο Τιέρι, ο οποίος ήταν για χρόνια πελάτης ιερόδουλων. Σύμφωνα με τον Τιέρι, η πορνeία μπορεί να αποτρέψει το βιaσμό και τους φόνους. «Υπάρχει ένα ολόκληρη κομμάτι του πληθυσμού που δεν έχει καθόλου σeξουαλική ζωή. Τι θα κάνουν χωρίς ιeρόδουλες» αναρωτιέται.

Όπως αναφέρει η Real στο πλευρό των ιeρόδουλων στέκονται 60 διάσημοι Γάλλοι, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ. Οι διάσημοι υπέγραψαν μία αίτηση κατά του νόμου.

Ευθύνες στον πελάτη και στη Γερμανία

Την ίδια στιγμή και η Γερμανία ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τη βιομηχανία του σeξ που υπολογίζεται ότι έχει ετήσιο τζίρο 20 δισ. ευρώ, με 400.000 ιeρόδουλες στους δρόμους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία δεν έχει αναλάβει ακόμα την εξουσία υποστηρίζει πως η νομοθεσία που είχε ως στόχο να κάνει το επάγγελμα της ιeρόδουλης νόμιμο απέτυχε παταγωδώς.

Από τις αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται να αλλάξει τη νομοθεσία. Έτσι, για πρώτη φορά θα διώκεται ο πελάτης.

Ο παγκόσμιος χάρτης της πορνeίας

Και η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευσε το Σάββατο έναν χάρτη που καταγράφει τις χώρε στις οποίες το επάγγελμα θεωρείται παράνομο, αλλά και σε ποιες επιτρέπεται ή υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις.