Η Αθήνα ανάμεσα στα 35 πλέον φωτογραφημένα μέρη του πλανήτη

Ποια είναι τα πιο φωτογραφημένα μέρη του κόσμου; Σύμφωνα με το Sightsmap της Google, πρώτο στη λίστα έρχεται η Νέα Υόρκη και η Ρώμη, με την Αθήνα να βρίσκεται στην 35η θέση.

Η Αθήνα ανάμεσα στα 35 πλέον φωτογραφημένα μέρη του πλανήτη
Στο site sightsmap.com της Google, ένας παγκόσμιος χάρτης απεικονίζει τις πιο φωτογραφημένες περιοχές του κόσμου, από τις αναρτημένες φωτογραφίες χρηστών στις υπηρεσίες Google maps, Google Earth και το wikipedia.


Στον χάρτη, οι σκοτεινές περιοχές έχουν φωτογραφηθεί λιγότερο, οι κόκκινες περιοχές περισσότερο ενώ οι κίτρινες δείχνουν την αυξημένη προτίμηση των τουριστών. Η έρευνα καλύπτει περίπου 15.000 μέρη του παγκόσμιοy χάρτη, ενώ στο κάθε μέρος υπάρχει νέα ταξινόμηση ανάλογα με το πλήθος των φωτογραφιών που έχουν δημοσιευτεί στο wikipedia από διάφορα μέρη σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων γύρω από το κέντρο του τόπου.

Την πρώτη θέση κατέχει η πολύχρωμη Νέα Υόρκη, ενώ κατά σειρά ακολουθούν η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι και η Κωνσταντινούπολη.

Η Αθήνα έρχεται στην 35η θέση της κατάταξης, με σειρά προτίμησης το Λυκαβηττό, την πλατεία Συντάγματος, το Ναό του Ολυμπίου Διός, τον Παρθενώνα, την πλατεία Κοραή αλλά και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Στην 46η θέση έρχονται τα Φηρά στη Σαντορίνη, από τα οποία κυρίαρχες είναι οι φωτογραφίες του μοναδικού ηλιοβασιλέματος.