Η Beyonce εξόργισε τη NASA

Σάλος για το ηχητικό ντοκουμέντο στο καινούριο της βιντεοκλιπ
image
Μία από τις πιο ταλαντούχες, όμορφες και επιτυχημένες τραγουδίστριες στον κόσμο, κατάφερε να εξοργίσει τη NASA σε βαθμό που υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας αεροναυτικής και διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά και πολλοί αστροναύτες έκαναν δηλώσεις για να της εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους.

Ο λόγος για τη Beyonce που στο νέο της βίντεο κλιπ για το τραγούδι «XO», χρησιμοποίησε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τα έξι τραγικά δευτερόλεπτα της έκρηξης του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ το 1986, η οποία είχε κοστίσει τη ζωή σε επτά αστροναύτες. «Η επιλογή αυτού του ιστορικού και τραγικού ηχητικού ντοκουμέντου είναι ακραία. Είναι σαν να μετατρέπεις σε ποπ μελωδία την ανακοίνωση της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι ή τις κλήσεις για βοήθεια από τους Δίδυμους Πύργους», δήλωσε στέλεχος της NASA.
Επίσης, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC δεκάδες αστροναύτες, στους οποίους, ωστόσο, δεν επετράπη να μιλήσουν δημοσίως, εξέφρασαν ανώνυμα την θλίψη και την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Beyonce.
Από την πλευρά της, η Beyonce, υπεραμύνθηκε της επιλογή της, εξηγώντας ότι επέλεξε τοσυγκεκριμένο ηχητικό για το βίντεο κλιπ της με την ελπίδα να μην ξεχαστεί ποτέ το πλήρωμα του Τσάλεντζερ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Beyonce:
«Η καρδιά μου είναι με εκείνους που έχασαν τους δικούς τους στην τραγωδία του Τσάλεντζερ. Το τραγούδι γράφτηκε με σκοπό να θεραπεύσει όσους έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα και να μας θυμίζει πως, όσα απρόοπτα κι αν συμβούν, πρέπει να εκτιμούμε το κάθε λεπτό που περνάμε με εκείνους που αγαπάμε. Το ηχητικό μπήκε στο κλιπ ως φόρος τιμής στο πλήρωμα του Τσάλεντζερ, με την ελπίδα να μην ξεχαστεί ποτέ».