Τι έγινε λοιπόν ο Έρωτας?


Θύμα και αυτός της ευμάρειας και της καλοπέρασης του εικοστού πρώτου αιώνα, όπου όλα έχουν γίνει τόσο απλά όσο το πάτημα ενός κουμπιού, πάτα κουμπί λοιπόν, διάλεξε πώς τη θέλεις, ψηλή, ξανθιά, μελαχρινή, ασιάτισσα, από την άκρη της γης, εδώ μπροστά στην οθόνη σου, εκεί στις υπηρεσίες ενός ακόμα αγορασμένου οργασμού. 

Που πήγε λοιπόν ο έρωτας;

Δουλεύει τα βράδια σε ένα καμπαρέ, καρφιτσωμένος στα καλλίγραμμα κορμιά που χορεύουν για σένα, τρίβονται μπροστά στα μάτια σου πάνω σε ένα γυαλιστερό στύλο και εσύ τρίβεις το μόριο σου, πίνεις το ακριβοπληρωμένο σου ουίσκι και κάνεις πλούσιο ακόμα έναν νταβατζή.

Που χάθηκε λοιπόν ο έρωτας ; 

Χάθηκε μέσα στα ψέματα, στα μεγάλα λόγια και τις κούφιες υποσχέσεις. Σε εκείνα τα λυσσασμένα βλέμματα που ψάχνουν το κορμί σου πόντο πόντο και χαμογελούν πονηρά. Σε εκείνα τα αρρωστημένα μυαλά που ορέγονται νεανικά κορμιά, και βαράνε ακόμα μια μαλακία πάνω από μια παιδική φωτογραφία. 

Που πεθαίνει ο έρωτας ; 

Πεθαίνει σε εκείνα τα κουτιά με τα ασημένια στέφανα και τους ξεχασμένους όρκους αγάπης. Σε εκείνα τα λόγια που ορκίστηκες μπροστά στο Θεό την ίδια στιγμή που βγήκες από την πόρτα της εκκλησίας γλυκοκοιτάζοντας τον κουμπάρο. Σε εκείνα τα αθώα βλέμματα, τα αστεία υπονοούμενα, τα ανεπαίσθητα με τον διπλανό, εκείνα τα κρυφά sms, τα νάζια και το άρωμα που βάζεις πριν φύγεις για δουλειά. Μέσα σε εκείνο το πάθος για οτιδήποτε ξένο, εκεί πεθαίνει ο έρωτας και πάνω απ όλα πεθαίνει στη ρουτίνα που αφήνεις να τρυπώσει στη ζωή σου, πεθαίνει όταν θεωρείς τον δικό σου άνθρωπο δεδομένο και το ο έρωτας γίνεται πήδημα στην συχνότητα της πληρωμής του στεγαστικού σου δανείου. 

Που κρύφτηκε λοιπόν ο έρωτας; 

Φοβισμένος, τρέμει και κρυώνει μαζί με μια χούφτα ανθρώπους που απαξιούν να μεγαλώσουν. Σε αγνές ψυχές που προτιμούν την πληρότητα της μοναξιάς από τη ψευδαίσθηση.

Πότε ανασταίνεται λοιπόν ο έρωτας; 

Στις οθόνες σας προσεχώς ……..

 Της Μαρίνας Σαβεριάδου
Agapi Psuxi