Ενα αφιέρωμα στην καριέρα του Michael Schumacher


Παρακολουθείστε ένα video που γιορτάζει την καριέρα του Michael Schumacher… 
Όταν ο Ayrton Senna έφυγε για πάντα από αυτό το μάταιο κόσμο, το δαχτυλίδι του απόλυτου άρχοντα στη Φόρμουλα 1 επέλεξε τον Michael Schumacher.
Τον νεαρό Γερμανό που ακολουθούσε τη Williams του Βραζιλιάνου στη δεύτερη θέση του αγώνα στην Ίμολα.
Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Schumacher κυριάρχησε στο σπορ όπως μόνο το είδωλο τουSenna, ο Juan Manuel Fangio είχε καταφέρει. Έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα 1.
7 τίτλοι, 91 νίκες σε 308 αγώνες και έγινε ο οδηγός που επανέφερε τη Ferrari στην κορυφή μετά από 21 χρόνια. Μέχρι να εμφανιστεί ο “Baby Schumi“, Sebastian Vettel, τα ρεκόρ του έμοιαζαν ακατάρριπτα.
Ίσως το μοναδικό ρεκόρ που ενδιέφερε τον ίδιο ήταν όταν κατέρριψε το ρεκόρ των pole position του Senna (65). Ο Βραζιλιάνος υπήρξε η φυσιογνωμία που τον ενέπνευσε στο ξεκίνημα της καριέρας του στα καρτ. Αυτός και ο πρωταθλητής των καρτ, Βιτσέντζο Σοσπίρι.
Αρκετοί υποστήριξαν πως ο Michael Schumacher δεν έπρεπε να είχε επιστρέψει στη Φόρμουλα 1, χάλασε τα στατιστικά του, τσαλάκωσε το μύθο του.
Χαλαρός, έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο και για πρώτη φορά είχε τη συμπάθεια όλων. Ο κόσμος μπορεί να αγαπάει και να σέβεται το νικητή που κυριαρχεί, αλλά λατρεύει και σέβεται ακόμα περισσότερο τον πεσμένο ήρωα.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ευεργετηθεί από την καλοσύνη του Γερμανού. Μετά το φονικό τσουνάμι το 2004 είχε δώσει 10.000.000 δολάρια για την ανακούφιση των πληγέντων σε ένδειξη σεβασμού και αφοσίωσης προς τον σωματοφύλακα του και τα δύο παιδιά του που χάθηκαν στα ορμητικά νερά.
Στην συνέχεια δείτε το βίντεο – αφιέρωμα στον Michael Schumacher, ενώ μπορείτε να διαβάστε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Γερμανό πιλότο σε σχετικό άρθρο του sport24 και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο.