Πιθανές ενδείξεις για ζωή στον Άρη

Πιθανές ενδείξεις για ζωή στον Άρη
Μια φωτογραφία η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Curiosity rover, το ρομπότ που έχει σταλεί στον Άρη από τη NASA προκειμένου να εξερευνήσει τον κόκκινο πλανήτη, έχει προκαλέσει έντονους προβληματισμούς στους επιστήμονες, καθώς αποκαλύπτει μια λευκή κηλίδα φωτός στο βάθος της επιφάνειας του πλανήτη. 
Πολλοί μεταξύ των οποίων και ο Σκοτ Γουόρινκ που μελετά θέματα σχετικά με την εξωγήινη ύπαρξη, έσπευσαν να κάνουν λόγο για ζωή στον Αρη.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις του Γουόρινκ, τότε η NASA θα έχει πραγματοποιήσει ίσως την πιο σημαντική ανακάλυψη του αιώνα ωστόσο, κρατά δικαιολογημένα της επιφυλάξεις της.
Όπως αναφέρει ο Γουόρινκ, το μυστήριο φως που που απεικονίζεται στην φωτογραφία, αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ενός υπόγειου πολιτισμού που ανθίζει στον Αρη. Οι μελέτες από τους επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει, ενώ ειδικά μηχανήματα θα αναλύσουν τα πετρώματα της γύρω περιοχής μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 
Αυτή πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που μια φωτογραφία αναστατώνει την επιστημονική κοινότητα και θέτει το ζήτημα της ύπαρξης εξωγήινων στον Αρη, καθώς το 1976 είχε δοθεί στη δημοσιότητα μια εικόνα που εμφάνιζε ένα ανθρώπινο πρόσωπο στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.