Το Facebook μετατρέπεται σε... γραφείο συνοικεσίων

Το Facebook μετατρέπεται σε... γραφείο συνοικεσίων – Η νέα εφαρμογή με την οποία
Η νέα εφαρμογή με την οποία μπορείτε να ζητήσετε ραντεβού

Στη προσπάθεια του να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο στα... δεδομένα της εποχής, το Facebook δημιούργησε μια ακόμα εφαρμογή που κάνει τη διαφορά. 

Ο λόγος για το «Ask» το κουμπί που θα λειτουργεί ως «κατάσκοπος» και θα αποκαλύπτει τη προσωπική κατάσταση των φίλων που δεν την αποκαλύπτουν δημοσίως. Οι δυνατότητες της νέας εφαρμογής όμως δεν περιορίζονται εκεί. Με το «Ask» οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου δικτύωσης θα μπορούν ακόμα να ζητήσουν σε ραντεβού τους... διαδικτυακούς τους φίλους.
Αναγνωρίζοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κάνουν τις πρώτες τους... κινήσεις διαδικτυακά, το Facebook πλέον τους δίνει την επιλογή να «ολοκληρώσουν» το φλερτ τους ζητώντας από το φίλο ή τη φίλη τους να βγούνε ραντεβού. Σίγουρα με τη νέα εφαρμογή του, το Facebook λύνει τα χέρια στους χρήστες του που έχουν πρόβλημα με την... άμεση επαφή, εμποδίζοντας τους όμως παράλληλα να αντιμετωπίσουν την αδυναμία τους.
Το κουμπί θα εμφανίζεται στο προφίλ των φίλων κάθε χρήστη που δεν αποκαλύπτουν τις προσωπικές τους πληροφορίες. Με το πάτημα του, ο χρήστης θα μπορεί να πληροφορηθεί για τη προσωπική κατάσταση κάποιου φίλου του, ρωτώντας τον παράλληλα για... ένα ραντεβού. Ο κάτοχος του επίμαχου προφίλ δεν θα μπορεί να δει στη σελίδα του το κουμπί, το οποίο θα είναι ορατό μόνο στο χρήστη που ενδιαφέρεται να μάθει πληροφορίες γι' αυτόν.
Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι φυσικά τα δύο άτομα να είναι φίλοι, καθώς η εφαρμογή δεν προβλέπεται η χρήση του κουμπιού μεταξύ αγνώστων. Αν ο παραλήπτης αποφασίσει να απαντήσει στον... ενδιαφερόμενο, τότε η κοινοποίηση δεν θα γίνεται δημόσια, αλλά αποκλειστικά στο άτομο που έκανε την ερώτηση. Αυτό που μένει, είναι να δούμε αν η νέα εφαρμογή θα στεφθεί με επιτυχία, ή αν οι χρήστες του Facebook θα θεωρήσουν το «Ask» υπερβολικό.