Σύμφωνα με νέα έρευνα, απίστευτα μεγάλη επιφάνεια για γράψιμο διαθέτουν οι ανθρώπινοι όρχεις

Απίστευτα μεγάλη επιφάνεια για γράψιμο διαθέτουν οι ανθρώπινοι όρχεις, σύμφωνα με νέα έρευνα
Απίστευτα μεγάλη επιφάνεια για γράψιμο διαθέτουν οι ανθρώπινοι όρχεις, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα από τη Στοκχόλμη έρχεται να ταράξει τα νερά και να ανατρέψει τα όσα ξέραμε έως τώρα. Όπως απέδειξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Lkwesdqq, οι ανθρώπινοι όρχεις παρά το μικρό τους μέγεθος, διαθέτουν απίστευτα μεγάλη επιφάνεια για γράψιμο.


Αφορμή για την έναρξη της έρευνας στάθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011. Ο καθηγητής Βιολογίας, Thomas Strandhäll, λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και γνώστης της γλώσσας, δεν μπόρεσε παρά να παρατηρήσει όπως λέει ότι «οι Έλληνες έχουν την τάση να τα γράφουν όλα στα αρχίδια τους» κατά το κοινώς λεγόμενο.

«Η εντύπωση που μου προκάλεσε αυτή η έκφραση ήταν μεγάλη. Ήταν κάτι που σίγουρα έχριζε επιστημονικής διερεύνησης. Επιστρέφοντας στη Στοκχόλμη υπέβαλα αίτηση για χρηματοδότηση της έρευνας η οποία εγκρίθηκε άμεσα. Για τρία χρόνια σχεδόν, εγώ και η ομάδα μου, ταξιδέψαμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπου μελετήσαμε συνολικά 1.500 ζευγάρια ανθρώπινων όρχεων, για να διαπιστώσουμε ότι πράγματι, υπάρχει εκεί κάτω πολύ χώρος για γράψιμο».

Ως την πιο αντιπροσωπευτική περίπτωση που συνάντησε στο πλαίσιο της έρευνάς του, ο δρ. Strandhäll ξεχωρίζει την ακόλουθη:

«Βρήκαμε έναν άνδρα μόλις 32 ετών, που είχε καταφέρει να γράψει μόνο στον δεξί του όρχι, ολόκληρη ομιλία του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Τις προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά και Τσίπρα, τις πρόωρες εκλογές και την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΚΚΕ. Μιλάμε για περισσότερες από 400.000 λέξεις. Στον αριστερό όρχι, είχε χωρέσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο γάμο τους η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος, τα παράπονα της συντρόφου του, το ποιος ήρωας του Game of Thrones είναι οι 634 φίλοι του στο facebook και τη φράση "ζακέτα να πάρεις"».

Όπως σημειώνει ο δρ. Strandhäll «πέρα από το γεγονός ότι οι Έλληνες εκμεταλλεύονται την ιδιαίτερα διευρυμένη επιφάνεια των όρχεων τους για να γράψουν το οτιδήποτε, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβιο. Δηλαδή, σχεδόν 7 στους 10 χρησιμοποιούν τους όρχεις τους για να γράψουν πολιτικές δηλώσεις και εξελίξεις, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης. Το 20% αρχειοθετεί, ή μάλλον πιο σωστά, ορχειοθετεί, σε ξεχωριστό σημείο διάφορα ζουμερά κουτσομπολιά της ελληνικής σόου μπιζ, ενώ χώρο καταλαμβάνουν και οι συνάθρωποί τους. Για παράδειγμα, υπήρχε κάποιος ο οποίος δεν άναβε ποτέ φλας όποτε οδηγούσε και είχε γραμμένες στους όρχεις του τις πινακίδες όλων των άλλων οχημάτων που βρίσκονταν κάθε δεδομένη στιγμή πίσω του. Ένας άλλος είχε ζωγραφίσει τη μορφή ενός άστεγου που του ζητούσε 50 λεπτά για να πάρει κάτι να φάει. Η λίστα είναι ατελείωτη».

Παράλληλα, ξεχωριστή ερευνητική ομάδα αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, έχει ήδη αρχίσει να μελετά το εύρος της επιφάνειας των παλιών παπουτσιών, καθώς υπάρχει σημαντική μερίδα Ελλήνων που προτιμά να τα γράφει όλα εκεί. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο, ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα είναι ξεκάθαρο ότι τα παλιά υποδήματα έχουν σαφώς μεγαλύτερη επιφάνεια για γράψιμο από ότι τα καινούργια.

Για να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα όσα γράφουν οι Έλληνες στους όρχεις τους πατήστε εδώ

ΠΗΓΉ