Εντυπωσιακή γιγαντοοθόνη στην Times Square της Νέας Υόρκης


Η μεγαλύτερη στον κόσμο υψηλής ευκρίνειας ψηφιακή οθόνη, με μέγεθος σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκαινιάστηκε στην περίφημη πλατεία της Νέας Υόρκης Times Square.
Εγκατεστημένη στην πρόσοψη ξενοδοχείου, η οθόνη φτάνει σε ύψος τα 23,74 μέτρα, όσο ένα κτήριο οκτώ ορόφων, ενώ το μήκος της ξεπερνά τα 100 μέτρα, καλύπτοντας ολόκληρο το χώρο μεταξύ της 45ης και του 46ης Λεωφόρου, στην καρδιά της Times Square.
Η γιγαντοοθόνη, η οποία καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο χώρο διαφήμισης στην ιστορία της ιστορικής πλατείας.
Η γιγαντιαία οθόνη συνδέεται επίσης με κάμερες υψηλής ευκρίνειας για να μεταδίδει ζωντανά εικόνες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
Έχει 24 εκατομμύρια pixels, επιτρέποντας στους περαστικούς να έχουν πολύ καλή οπτική ακόμη και κοντά στην οθόνη, σύμφωνα με την Mitsubishi Electric Power Products Inc., η οποία είναι η εταιρεία κατασκευής αυτού του τεχνολογικού θαύματος .
Η γιγαντιαία οθόνη συνδέεται επίσης με κάμερες υψηλής ευκρίνειας για να μεταδίδει ζωντανά εικόνες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.EPA/JUSTIN LANE
Η Google αναμένεται να είναι η πρώτη εταιρεία που θα διαφημιστεί στην οθόνη των 2.300 τετραγωνικών μέτρων μετά τις 24 Νοεμβρίου, καθώς το τεχνολογικό επίτευγμα θα ενοικιάζεται ως διαφημιστικός χώρος μέχρι τον Ιανουάριο.
Η τιμή για την ενοικίαση δεν αποκαλύφθηκε, αλλά εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια για διάστημα έως τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times»

πηγή