Η Google υπόσχεται internet και.. στο διάστημα

 E56CDD8BCA727D84EDD1939BD2DB11DB
Με την επένδυση της στην ιδιωτική διαστημική εταιρεία Space X του δισεκατομμυριούχου Ελόν Μασκ, η Google θέλει να είναι από τις πρώτες εταιρίες που θα έχουν διαδίκτυο και..στο διάστημα.
 Η Google επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια μαζί με την επενδυτική εταιρεία Fidelity Investments, και πλέον έχουν το 10% της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας Space X.
Για την ώρα δεν έχει γνωστό πως σκοπεύει η Space X να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά. Στόχος της είναι να παρέχει πρόσβαση στο Ίντερνετ από το διάστημα οπουδήποτε στη Γη, κάτι που προφανώς δεν αφήνει αδιάφορη τη Google αφού πριν μερικούς μήνες εξαγόρασε τη δορυφορική εταιρεία Skybox Imaging ενώ έχει κάνει πολλές απόπειρες με διάφορους τρόπους να κάνει το διαστημικό internet πραγματικότητα, χωρίς όμως αποτελέσματα… Η αρχική ιδέα του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ, είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο 4.000 μικρών και φθηνών δορυφόρων απ’ οπού θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.
Τέλος, η Space Exploration Technologies ή αλλιώς Space X είναι η πρώτη ιδιωτική διαστημική εταιρεία που, έστειλε σκάφος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ δεν έχει κρύψει τα φιλόδοξα σχέδια της να αποικίσει τον Άρη κάποια στιγμή αφού ο στόχος του Ελόν Μασκ, είναι η ανθρωπότητα να εξαπλωθεί και σε άλλους πλανήτες.
πηγή